Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bodrum'da bayram başkadır

Bayramların hep tartışılan konusudur: Bayram tatil mi, yoksa aile ziyareti zamanı mıdır? Maalesef günümüz koşuşturmacasından ve iş yoğunluğundan aile ziyaretlerinin yerini tatiller aldı. Çünkü herkesin biraz uzaklaşmaya ve kafa boşaltmaya ihtiyacı var. Ben bu konuda biraz şanslı olanlardanım. Bir Bodrumlu olarak hem tatil, hem de aile ziyaretimi bir arada yapabiliyorum. Bugünlerde Bodrum, bayram yoğunluğu nedeniyle İstanbul'un kalabalıklığına ve trafiğine adeta taş çıkarıyor. Bodrum'da geceleri eğlenmek dışında, keyifle yapacağınız aktiviteler de var. Mesela keyifli bir akşam yemeği sonrası Dibeklihan'da sergileri gezebilir ya da Yalıkavak'ta yeni açılan Albüm Beach'in sosyal medya yarışmalarına katılabilirsiniz.

PALMARİNA'DA SES PROBLEMİ
Bu sene Palmarina'nın içinde yakın mesafede açılan mekanlar, ses konusunda birbirlerini epey etkiliyor. Özellikle Dona Beach ve Sebastian Beach'in yakınlığı yüzünden yaşanan ses probleminin, Palmarina'nın genel misafirlerini rahatsız ettiği de konuşuluyor. Ses sıkıntısı aşılırsa hep birlikte Sebastian Beach'te after party, Dona Beach'te ise canlı müzik keyfi yapabileceğiz. Marinanın en keyifli mekanlarından biri olan Layka ise konum olarak biraz daha ileride olduğundan müzik sorunundan pek etkilenmiyor.

FARKLILIK ARAYANLARA DİBEKLİHAN
Bodrum'da sanat meraklılarını bekleyen şahane bir sanat köyü var. Dibek Sofra'daki sergilerde tanışacağınız heykeltıraşlar ve ressamlardan sezonun en çok tablo alan isimlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Dibeklihan'ın içinde her gün 18.00-24.00 saatleri arasında klasik film gösterimleri yapılıyor. Birçok entelektüel sanatçının buluşma yeri olan hanın içinde atölyeler, sandık odaları ve birbirinden ünlü dünyaca ünlü sanatçıların sergileri yer alıyor. Sandık odalarında ise günlük yaşamda kullandığımız ama unutulmaya yüz tutmuş çeşitli objeler sergileniyor. Dibeklihan'dan çıkmadan önce Kahvehane'de bir Türk kahvesi içerek mekanın eşsiz ambiyansına veda edebilirsiniz.

AYŞE HATUN'LA ALBÜM
Türkçe müzik severlerin Kuruçeşme'de müdavimi olduğu Albüm, nihayet Bodrum'da. Bayramda açılışını Ayşe Hatun Önal'ın performansıyla yapan Albüm, sezona bomba gibi başladı. Mustafa Sirmen ve Erkan Gürel işletmeciliğinde, Meltem Akveren'in ev sahipliğinde açılan mekan, farklılık arayan tatilcilere hizmet veriyor. Ceyhun Yılmaz ve ekibinin hazırladığı sosyal medya ve Kendi Şarkını Çal yarışmaları, en ilgimi çeken aktiviteler oldu. Eskiden gençler arasında makineye para atıp kendi şarkını çalma geyiği vardı, hatırlarsınız. Şimdi o günleri hatırlayacağımız keyifli dakikalar Albüm'de yaşanacak. Kurulan bir sistemle, telefonunuzla şarkı isteği yapabiliyor ve DJ'e çaldırabiliyorsunuz. Bu işin en güzeli tarafı; şarkısı çalınmayanları izlemek olacak! Albüm'ün müdavimleri arasında spor ve sanat camiasından birçok isim bulunuyor. Farklılık arayan ve denizin temizliğine önem verenlere tavsiye ediyorum.

GÜMÜŞLÜK'TE SATSUMA BAHÇELERİ
Gümüşlük denilince akla ilk önce balıkçılar gelir. Benim aklıma ise satsuma bahçeleri... İncik boncuk alışverişinden sonra satsuma ağaçları arasında günü batırabilirsiniz. Sahil boyunca pek çok güzel restoran ve manzaralar mevcut. Güneşin batışını izlemek içinse, tepede yeni açılan kafeleri tercih edebilirsiniz. Bu bahçeler, birçok sanatçının da buluşma noktası. Halen devam eden 12'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında ise bugün Antik Taş Ocağı'nda ünlü Rus piyanist Vyacheslav Gryaznov konser verecek; meraklısına duyurulur.

DEMET AKALIN, GÜLŞEN'E KARŞI!
Bodrum'da bayram süresince ünlü sanatçılar çeşitli mekanlarda sahneye çıkıyor. Tatilciler konser, animasyon ve dans gösterileriyle tatillerine renk katıyor. Özellikle Antik Tiyatro'nun bayram programı çok keyifli. Önceki akşam gerçekleşen Volkan Konak konserinden sonra bu akşam Duman sahnede olacak. Bayramın sahne rekabeti, dün akşam Serdar Ortaç'la başladı. Ünlü şarkıcıyı her zamanki gibi kalabalık bir kitle izledi. Bu akşam ise Halikarnas'ta Gülşen, Club Posh'ta ise Demet Akalın sahneye çıkacak. Hangi ismin mekanı daha çok dolduracağı merak konusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA